kejar cita-cita hingga ke awan yang paling tinggi,biar terkena awan yang paling rendah...!

Tuesday, 21 June 2011

TIPS UNTUK NAMPAK CANTIK !

assalamualaikum....


halo...halo....
hari ini free jer so dgn hati yg senang dan gembira aku nak bagi tips kat korg!baik x aku??haha...xdalah saja jer nak bagi sbb tgh bosankan dan untuk tambah2 ilmu di dada yg tlh lama kosong ni...well,besa la budak dah xsekolah dah!!haha


okok...kita fokus skrg!!



Berikut warna-warna pilihan untuk make up Anda yang telah disesuaikan dengan warna kulit Anda;

Kulit Kuning Langsat

  • Alas bedak dan bedak tabur, pilihlah yang warnanya sama dengan warna kulit Anda. Jika Anda ingin terlihat lebih putih, gunakan yang warna nya lebih muda lagi.
  • Pewarna pipi pilihlah warna pink seperti baby pink.
  • Pewarna mata, Sebaiknya dipadankan dgn warna pada pewarna pipi.

Sawo Matang

  • Pilih alas bedak sbgai bedak dan bedak tabur yang warnanya sama dengan warna kulit.
  • Pewarna pipi, gunakan warna karamel yang akan menyegarkan wajah Anda.
  • Pewarna mata, Aplikasikan warna-warna yang menarik seperti warna coklat atau orange.
  • Lipstik, Pilihan warna pink atau coklat akan menambah daya penarik buat si pemakai.

Kulit Berwarna Coklat

  • Alas bedak, gunakan yang warnanya sesuai dengan warna kulit Anda. Jangan campurkan dengan alas bedak lain yang warnanya lebih muda.
  • Pewarna mata, Pilih yang berwarna muda seperti warna biru muda.
  • Pewarna pipi, Sesuaikan dengan pewarna mata.
  • Lipstik, Cukup gunakan lip gloss agar penampilan tetap terlihat ringan dan membuat bibir terlihat mempesona.

sekian terima kasih,ikhlas dri saya!haha


so,macam mana??dah baca dah??ok x??paham x??klu ada yg tak paham atau nak tanya sesuatu tanya je xpyah nak malu2 k....



                        
                     (camni cantik kan??)

p/s:semangat tahap melampau...!

8 comments:

  1. wow! very nice entry..hehe

    *visit me back(optional):
    http://abszeen.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. cik princesz asha mntak share yer..thanks;)
    visit my blog if free..hehehe.:createsendiri.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. sy nak tanyer camne nak buat link yg-you might also like:(mcm blog asha nie)tu yer?pls share tq;)

    ReplyDelete
  4. You might also like: mcm kt atas nie (dlm blog cik princesz)...boleh share x???byk tanye kwn² tpi diorg xtahu gak...thanks follow my blog ;)

    ReplyDelete
  5. oh tu....cuba taip tutorial untuk blog kat website...cri la blog yg bagi tutorial untuk bt benda tu k...nti saya cri kat mana saya jmpa tu...

    ReplyDelete
  6. ok..thanks princesz..ti klau jumpe info sy yer ;)

    ReplyDelete